Dramatisch mooi

In het najaar werkt het weer gewoon niet altijd mee. Maar soms zijn er momenten dat juist alles samen komt.
Dan is er ineens die lage zon en een geweldige lucht, en krijgt je foto een dramatisch mooie wending.

RDH-Rothuizen-Breda-ontwerp-verpleeghuis-architectuurfotograaf-fotograaf-architectuur-Deventer-Sint-Jozef

In oktober werd ik gevraagd om een serie foto’s te maken van een gebouw wat nog geen 5 minuten van mijn huis staat. Bijna iedere Deventenaar komt er regelmatig langs. Maar het valt eigenlijk helemaal niet zo op: Het nieuwe Sint Jozef verpleeghuis op de plek waar vroeger het oude ziekenhuis stond. Een laag gebouw, verscholen achter een rij bomen. 

Ik was blij verrast toen ik er aan begon, dit gebouw heeft veel meer in zich dan het in eerste instantie doet vermoeden. En dat is volgens mij ook de kracht, het hoeft niet op te vallen! Kom je dichterbij dan is al snel duidelijk dat er goed over deze vorm is nagedacht. Het blinkt uit in subtiliteit. En eenmaal op de binnenplaats, begreep ik volledig waarom de architect mij hierheen had gestuurd.

Uiteindelijk ben ik er op drie momenten geweest, het weer gooide soms roet in het eten.
Maar met wat geduld is het gelukt om dit gebouw in de mooie najaarszon te vangen.

Bekijk hier meer foto’s van het verpleeghuis, gefotografeerd in opdracht van Rothuizen architecten, Breda

RDH-Rothuizen-Breda-ontwerp-verpleeghuis-architectuurfotograaf-fotograaf-architectuur-Deventer-Sint-Jozef